Verwerven van een Nieuw Sprookje

De Sprookjes en Fantasy-verhalen waar een Kenmerk bij staat, zijn in principe door koop te verwerven.
Helaas kan Nieuwe Sprookjes niet op voorhand garanderen dat een Sprookje ook daadwerkelijk verkrijgbaar is.
Indien u geïnteresseerd bent in de koop van een of meer Sprookjes, dan kunt u het beste een e-mail sturen aan elfenlicht@nieuwesprookjes.nl en de Kenmerken van de door u gewenste Sprookjes vermelden. Richt uw e-mail s.v.p. aan de heer Haverkate.
Meer informatie:
Kleurdifferenties en kleine afwijkingen van de coverfoto’s op de website kunnen voorkomen. De Sprookjes worden verzonden in een bordrug-enveloppe (enveloppe met een stevige kartonnen achterkant); de verzendkosten worden altijd door Nieuwe Sprookjes betaald en er zijn geen bijkomende kosten. U moet vooruit betalen. Er is geen minimum-afname: u mag ook 1 Sprookje bestellen.
Prijslijst:
De prijslijst kunt u opvragen via elfenlicht@nieuwesprookjes.nl . U ontvangt de prijslijst dan als pdf-bijlage. Indien u dit liever heeft, kunt u de prijslijst ook per post ontvangen; gelieve dit aan te geven in uw e-mail. In beide gevallen zijn hier voor u geen kosten aan verbonden. Het opvragen van een prijslijst is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.

Wat krijg ik?

Een bijzonder handwerk-product.

De Nieuwe Sprookjes en Fantasy-verhalen worden geleverd als papieren boekwerkje (softcover) in groot formaat (A4). De Sprookjes en Fantasy-verhalen hebben een aangename, kalme en natuurlijke uitstraling.

Alle Sprookjes worden per exemplaar handmatig enkelzijdig geprint op gekleurd of luxe-papier; ze hebben per bestelcategorie een unieke lay-out. Kleurdifferenties kunnen optreden.

De inbindwijze is rechtstandig nieten, waarbij dikwijls nietjes in bijzondere kleuren worden gebruikt. De Nieuwe Sprookjes hebben door de rechtstandige nieting een unieke ‘waaierrug’, die des te leuker uitkomt op uw boekenplank door de verschillende papierkleuren die wij gebruiken.

Leeftijdswaarschuwingen

Nieuwe Sprookjes hanteert leeftijdswaarschuwingen (‘vanaf-leeftijden’) om aan te geven hoe griezelig of spannend een Sprookje of Fantasy-verhaal is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de emotionele impact van een werk (hoe sterk een Sprookje ‘binnenkomt’).
De leeftijdswaarschuwingen hebben in mindere mate te maken met de moeilijkheidsgraad van het taalgebruik (moeilijke woorden worden bij Nieuwe Sprookjes doorgaans in voetnoten uitgelegd).
Een enkele maal geeft Nieuwe Sprookjes lees-indicaties uit: dit zijn meer vrijblijvende indices over vanaf welke leeftijd een item gelezen kan worden.
Nieuwe Sprookjes verzoekt jou/u de leeftijdswaarschuwingen te achten en aan te houden.

Om een prettige leesbaarheid te waarborgen zijn de items op de website die veel korte artikelen bevatten, niet voorzien van een leeftijdswaarschuwing.

Verantwoording

Algemeen:
Alle Nieuwe Sprookjes en Fantasy-verhalen zijn ontsproten aan de verbeelding van Frederick Haverkate. Iedere gelijkenis met bestaande personen en/of gebeurtenissen is onbedoeld en berust op louter toeval.

Afbeeldingen op de covers van de Nieuwe Sprookjes:
De afbeeldingen op de covers van de Nieuwe Sprookjes –indien aanwezig- zijn vaak kunstzinnige bewerkingen van een bron-afbeelding. Alle bron-afbeeldingen die niet eigendom zijn van Nieuwe Sprookjes zijn zorgvuldig gecontroleerd en vrij van rechten bevonden. Meent u desniettemin aanspraak te kunnen maken op de rechten van een bron-afbeelding, dan kunt u dit onder toevoeging van het betreffende bewijsmateriaal mailen aan elfenlicht@nieuwesprookjes.nl . De afbeelding wordt dan -na approbatie- in de eerstvolgende editie verwijderd. Originele (onbewerkte) afbeeldingen zijn altijd eigendom van F. Haverkate/Nieuwe Sprookjes.

Afbeeldingen op de website:
Voor de Afbeeldingen op de website: zie colofon.

Colofon

 • Het ontwerp, de bouw, de techniek en de vormgeving van deze website zijn verzorgd door Mooionline .
 • Deze website werkt met een Contentmanagementysteem (CMS) van WordPress.
 • Op deze website kunt u illustraties van de kunstenaar/illustrator/striptekenaar Wilbert van der Steen zien. Al deze illustraties zijn eigendom van F. Haverkate/Nieuwe Sprookjes. Het gaat om de volgende illustraties: in de afbeeldingscarrousel op home: 1) Kabouter Knabbelkoekie© en Peurie De Angsthaas, 2) Het Witte Elfenlicht, 3) Kabouter Knabbelkoekie© en De Paradijsvogel en 4) De Heks; in Over de Sprookjes: Het Monster; in Meer Fenomenen: Egelientje, Pieter Pollewip De Egel en Kabouter Knabbelkoekie© dansen de Kabouterpolka; in Bestelinformatie: Kabouter Knabbelkoekie© en Varken Troll en in Copyright-en Privacyverklaring: Kabouter Knabbelkoekie© met Kiko Parkiet.
 • De coverfoto’s van de NIEUWE Sprookjes in de Sprookjescatalogus zijn gemaakt door fotograaf Erik Verheggen .
 • De afbeeldingen van de KLASSIEKE Sprookjes in de Sprookjescatalogus (de gratis hervertellingen) zijn gecreëerd door Frederick Haverkate.
 • De foto’s op deze website zijn gemaakt door Frederick Haverkate; zij hebben de volgende titels:
  in Over de schrijver: foto 1) Sprookjesjongen, foto 2) Boomoog
  in Beroemde schrijvers: foto 1) Vrolijke Paddenstoel, foto 2) Boomtakken
  in Over de Sprookjes: Egel met Paddenstoel
  in Magisch woordenboek: Boomgezicht
  in Meer fenomenen: Violette Lucht
  in Fredericks taoïsme©: foto 1) Hunebed, foto 2) Duister ven
 • Alle teksten zijn geschreven door Frederick Haverkate .
 • De term ‘Magisch Woordenboek’ is bedacht door Martin Ulenreef van Mooionline.